הגמר הגדול של המאיץ הטכנולוגי "סטארט אפ נגב" בעידן הנגב

לאחר כחצי שנה במהלכה עבדו 11 צוותי המאיץ הטכנולוגי "סטארט-אפ נגב" כדי להפוך את המיזם שלהם למציאות, התקיים אתמול (ג') במרכז סוויץ' שבפארק התעסוקה עידן הנגב, אירוע ה-Demo Day, בו התחרו המשתתפים על פרס של 50,000 ₪ למימון המיזם שלהם

משתתפי המאיץ הטכנולוגי לחברה הבדואית "סטארט-אפ נגב" עבדו לאורך חודשים ארוכים על מנת להגיע ליום הזה. החל משעות הצהריים המוקדמות, התקיים אתמול (ג') בפארק התעסוקה עידן הנגב ה-Demo Day שהוא אירוע הגמר של המאיץ הטכנולוגי "סטארט אפ נגב"  ובו 25 משתתפים – בצוותים משותפים של בדואים ויהודים.

במקום הראשון המזכה בפרס של 50,000 ₪ למימון הפרויקט, הגיעו מיכל הולנדר וחסן אלזיאדינה שיצרו אפליקציית לימוד חוויתי לילדים עם לקויות למידה. במקום השני המזכה בסכום של 40,000 ₪ הגיעו עוואד אבו פרח ועדואן סבאן שפיתחו טכנולוגיה לחיסכון בדלק, ובמקום השלישי בסך 30,000 ₪ התחלקו  הצוות של מונדאר אבו חמיד, מונאיא אבו סרחאן ואנהאר אבו בררי שיזמו אפליקציה לנגישות במרחב הציבורי, והצוות של חאלד זביאדתבילאל איתה ומוחמד אבו סיאם שיזמו רשת חברתית לעולם הגיימינייג. בפרס ציון לשבח לצוות המוביל בסכום של 5,000 ₪ זכו סאמייה אבו גריר עם אפליקציית נגישות לחירשים ואילמים.

מצחי סטארט אפ נגב 2020

ובמקום הראשון: מיכל הולנדר וחסן אלזיאדינה. צילום: סנאפ

האירוע, ששודר לקהל הרחב דרך תוכנת הזום, התנהל בהתאם להנחיות הקורונה וה"תו הסגול" של משרד הבריאות. צוותי המשתתפים הגיעו בנפרד, ולכל אחד מהם היו 15 דקות להציג את הפיתוח שלהם בפני קהל השופטים. את התחרות שפטו, ד"ר מוחמד אל נבארי – יו"ר ינאביע ויו"ר חבר השופטים של "סטארט אפ נגב", יאיר רייפמן – סמנכ"ל פרויקטים אסטרטגיים במגזר הדשנים והפוספט הגלובלי בחברת כי"ל (לשעבר), יצחק שריר – מכהן בדירקטורים של חברות ציבוריות ויו"ר כפרית, ד"ר יפעת ברקת – יועצת כימית וטכנולוגית, ועותמאן אלשייך – מנכ"ל חברת ההיי-טק סיראז'.

תוכנית "סטארט אפ נגב" מעודדת מנהיגות טכנולוגית בחברה הבדואית והיהודית, ומסייעת בחשיפת העולם הטכנולוגי בפני החברה כולה. המאיץ הינו יוזמה משותפת של חברת כיל, קרן יק"א, עמותת מ.ט.ע, משרד החקלאות, מכון טריגובוף, עמותת ארץעיר ומרכז יזמות ח"י בספיר, הגוף המפעיל הינו מונא חלל לשינוי. התוכנית מתקיימת  במרכז סוויץ' שבפארק התעסוקה עידן הנגב, והוא נועד ללוות ולספק כלים לפיתוח וקידום מיזמים ורעיונות מהשלב הראשוני ועד לפיתוחם בפועל. מטרת המאיץ לחשוף בפני צעירים את העולם הטכנולוגי והיזמי ולעודד העמקה בתחום.

גדעון שביט, יו"ר עמותת מ.ט.ע ויזם התוכנית: "אין ספק שזה יום חג, אנו בצוות המאיץ הטכנולוגי "סטארט-אפ נגב" שמחים לראות את התוצרים המרשימים של כל היזמים וסקרנים לראות כיצד יתקדמו את המיזמים בחודשים הבאים. ה-Demo Day מהווה את יום השיא של המיזם "סטארט אפ נגב", שלאורך החודשים האחרונים מעניק אפשרויות לפיתוח יזמות טכנולוגית בקרב החברה הבדואית. ברכות לזוכים."

מקום שני: עווד אבו פרח ועדואן סבאן. צילום: סנאפ

מקום שלישי: מונדר, מוניאי, ואנהאר, חאלד, בילאל ומוחמד. צילום: סנאפ